Verhuisdozen handig vullen

Door 17 mei 2016Blog

Het is bij verhuisdozen van groot belang dat je ze op een logische wijze indeelt. Omdat niet alles even voor de hand liggend is op het gebied van het indelen van dozen, leggen we uit hoe je verhuisdozen handig kunt vullen.

Verdeel zware spullen

Om te voorkomen dat je hele zware en juist hele lichte dozen krijgt, is het belangrijk de zware spullen te verdelen zodat elke doos ongeveer even zwaar is. Je voorkomt op die manier dat je je een bult sjouwt met bepaalde dozen, terwijl dat helemaal niet nodig zou zijn. Het wordt zo wat gemakkelijker voor de verhuizers, maar ook voor de in- en uitpakkers.

Houd rekening met het maximum gewicht

verhuizenElke verhuisdoos kan maar een bepaald gewicht aan spullen bevatten. Zodra je dit maximumgewicht overschrijdt, kan het gebeuren dat de doos gaat scheuren. Als dit het geval is zullen de spullen op de grond vallen en is de kans groot dat er wat kapot gaat. Om dit te voorkomen zul je dus goed rekening moeten houden met het maximaal toelaatbare gewicht van de verhuisdozen.

Bewaar kwetsbare spullen apart

Bewaar lampen, bekers, vazen en andere kwetsbare spullen apart zodat de kans op het breken zo klein mogelijk is. Je voorkomt zo dat kwetsbare spullen defect raken. Voor kwetsbaarheden kun je beter geen krantenpapier gebruiken, maar bijvoorbeeld keukenpapier. Krantenpapier wordt veel vaker gebruikt maar is veel stugger en harder terwijl keukenpapier veel zachter is en dus beter is geschikt om kwetsbare zaken in te pakken. De kans op breken en scheuren wordt dan veel kleiner dan wanneer je krantenpapier gebruikt.

Call Now Button